Gombás vagy paprikás borjúszelet

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 40-50 dkg hús
  • 8 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 12 dkg gomba vagy fél kis kockákra vágott hagyma
  • fűszerek

Elkészítés

Gombás szelet: A borjúcombokat felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd kisütjük hirtelen. Kivesszük a húst, majd a gombát megpároljuk. Megszórjuk sóval, borssal, vágott petrezselyemmel. Egy fél literes bögrében tejfölt keverünk el annyi kávéskanál liszttel, amennyi szeletre vágtuk a húst, majd amennyi hely maradt, felengedjük vízzel. A gombára tesszük a húst, majd a habarást, és ebben puhára főzzük a húst. Paprikás szelet: A sertés- vagy borjúcombokat felszeleteljük, kiklopfoljuk, hirtelen sütjük ki. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk paprikával, kávéskanálnyi liszttel, majd vízzel és tejföllel felengedjük, és ebben puhára pároljuk a húst.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.