Gombás vagy paprikás borjúszelet
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 40-50 dkg hús
- 8 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 12 dkg gomba vagy fél kis kockákra vágott hagyma
- fűszerek
Elkészítés
Gombás szelet: A borjúcombokat felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd kisütjük hirtelen. Kivesszük a húst, majd a gombát megpároljuk. Megszórjuk sóval, borssal, vágott petrezselyemmel. Egy fél literes bögrében tejfölt keverünk el annyi kávéskanál liszttel, amennyi szeletre vágtuk a húst, majd amennyi hely maradt, felengedjük vízzel. A gombára tesszük a húst, majd a habarást, és ebben puhára főzzük a húst. Paprikás szelet: A sertés- vagy borjúcombokat felszeleteljük, kiklopfoljuk, hirtelen sütjük ki. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, megszórjuk paprikával, kávéskanálnyi liszttel, majd vízzel és tejföllel felengedjük, és ebben puhára pároljuk a húst.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.